Странице

субота, 21. мај 2016.

Boot Camp (2008)




















Žanr: Drama / Triler
Režija: Christian Duguay
Glumci: Mila Kunis / Gregory Smith / Peter Stormare
Sličan Film: Wilderness (2006)

Sophie (Mila Kunis) je problematična tinejdžerka koju roditelji šalju u Boot Camp (centar za prevaspitavanje raspuštenih klinaca) koji se nalazi na jednom Pacifičkom ostvcetu. Sophie upoznaje sistem koji vlada u Boot Campu, koji je u krajnju ruku surov i nemilosrdan. Norman Hail je čovek koji klince uči da kroz gnev isparzne svoje neuštimovane misli i tako prevaziđu demone koji ih teraju na razne nepromišljene poteze. Sophie dane provodi okopavajući baštu i gledajući jezive seasnse pokajanja nesretnih tinejdžera. Sve se menja kad u kamp pristigne njen dečko Ben, koji je namerno napravio prekršaj kako bi došao do svoje drage (šta ti je ljubav). Ben i Sophie planiraju bekstvo na idilično ostvo, međutim...


Recenzija: Ne znam kojim rečima da vam opišem koliko je ovaj film na momente zamarajuć i neinteresantan. Pored toga što gledamo tinejdžere koji fizikališu, mi gledamo patetiku, jezivo antipatičnog Normana Haile (Peter Stormare) i čekamo da se nešto interesantno dogodi. Ja sam mislio da će film da pokaže onu pravu stranu surovog kampa (koji jeste surov, ali to nije najbolje pokazano), međutim sve što vidimo od surovosti jeste crnčenje razmažene bogataške dece, i tu i tamo gledamo mučne rituale, koji su baš loše osmišljeni. Mila Kunis, koja inače nije neki tata - mata za glumu, ovde je bila vrlo mlaka i neefektna, što je odma jedan minus, jer glavni likovi treba da izvalče film, a ne da ga srozavaju na još niže grane.


Tih prvih sat vremena filma bili su dosadnjikavi, neatraktivni i nisu davali konkretne scene koje bi me iole zabavile. Dodatni problem stvarali su ogavni likovi koji imaju neverovatan dar da nerviraju gledaoce. Nakon prvih sat vremena filma, dozivao sam kraj, ali onda je na scenu stupilo vrlo dobrih završnih pola sata koji su izvukli ovaj film iz ambisa. Tada film dobija boju koju do tog momenta nije imao i postaje interesantan i uverljiv. U tim momentima i Mila Kunis (pored lepote) pokazuje harizmu, emocije i spašava svoju ulogu.


Kao glavni problem ovog film mogao bih da navedem to što je on totalno nebitan za današnju kinematografiju. Boot Camp je film nema neki svoj određeni žanr kojim bi prikupio gledaoce, ili potencijalne fanove. On i nakon onih dobrih završnih pola sata na mene ostavlja hladan utisak, tj. utisak filma koji nit’ smrdi, nit’ miriše. Ta opcija je vrlo loša, jer više volim kad imam materijala da iskritikujem neki film, nego kad je film ovako osrednji i neatraktivan, pa nemam šta posebno da napišem. Završetak je takođe teški prosek, pa o njemu ne bih ništa napisao. Nemam zaista šta više da napišem, film me je totalno demotivisao.


Dobre karakteristike:
-         Poslednjih pola sata filma
-         Ostrvo na kome je kamp
-         Par scena na kraju


Loše karakteristike:
-         Dosadnjikav film
-         Osrednjost i neefikasnost
-         Antipatični likovi
-         Poruka filma
-         Krajnji utisak


Zaključak: Boot Camp vam nikako ne preporučujem, jer će vrlo verovatno uspeti da vas iznervira ili smori. Jedina dobra stvar je to što je ocena ovog filma na kraju porasla zbog pomenutih pola sata, inače ko zna gde bi završio ovaj film koji je navodno rađen po istinitom događaju.

4/10

Нема коментара:

Постави коментар