Странице

четвртак, 31. март 2016.

The Girl in the Park (2007)











Žanr: Drama
Režija: David Auburn
Glumci: Sigourney Weaver / Kate Bosworth / Alessandro Nivola
Sličan Film: A Child Lost Forever: The Jerry Sherwood Story (1992)

Porodica sačinjena od četiri člana, čini se, živi odlično, no ono što sledi pokidaće porodične konce, i naterati članove da unište do tada, savršene odnose.Naime, život kreće drugim tokom kada Julia (Sigourney Weaver) izgubi ćerkicu u parku. Nakon 16 godina vidimo i dalje utučeno Juliu, sada razvedenu, otuđenu, ali i dalje s verom da joj je ćerka živa.Kada upozna Louise, (Kate Bosworth) devojku loših manira, Julia posumnja da je baš ona, njena, davno izgubljena ćerka.


Recenzija: Za crticu „Sličan Film“sam se baš pomučio, jer zaista ne postoji sličan film. Kada pročitate uvod, pomislte kako bi ovo ostvarenje moglo da bude tematički slično latinoameričkim serijama, ali bio bi to veliki promašaj.Ovo je nešto drugo, ovo je film u kome majčinska nada poslednja umire, iako dokazi govore suprotno,(beleg na nozi) sumnja iz dubine uma jednostavno ne prestaje.  



Jako mi je teško pisati recenziju za film koji mi se dopao, jer film upadljivih grešaka nema, a da li će vam se svideti, isključivo je stvar ukusa. Iako drame umeju da zamaraju bespotrebnim dijalozima koji posle nemaju nikakvog značaja, sa ovim filmom je totalno drugačija priča. Svaka scena u filmu je na mestu, svaka ima svoj razlog, ni jedan od njih nije tu kako bi popunila minutažu filma. Ono što mi je bilo jasno kada sam video Sigourney Weaver jeste da će ovo biti film kvalitetne glume i film u kome ćete moći osetiti emocije likova koji su se našli u teškim položajima. Pored Sigourney i ostatak glumačke ekipe obavlja više nego korektan posao, a posebno Kate Bosworth koja igra Louise, devojku koja bi mogli biti izgubljena ćerka.Hemija između Julie i Louise (Weaver i Bosworth) je fantastična. Julie kao jaka poslovna žena i Louise kao luckasta i blesava devojka deluju nespojivo, ali upravo dijalozi između njih dve biće neobično interesantni. Ono što mi se nije svidelo jesu neki nedovršeni odnosi (Npr. Julia I kolege iz kancelarije).


Dobre karakteristike:
-         Veoma dobra gluma
-         Hemija između Bosworth I Weaver
-         Režija i scenario
-         Film ne sadrži dosadne i bespotrebne scene
-         Završetak (Prava istina)


Loše karakteristike:
-         Nedovršeni odnosi I priča donekle
-         Ovo ne mogu da kažem da mi se nije svidelo, ali neko ko ne voli drame, neće uživati u ovome.



Zaključak: Ko gleda filmove pre svega zbog priče i glume,bez efekata i jurnjave, ovo će biti idealan izbor za njega.Ali, The Girl in the Park bi mogao da se dopadne i onima koji vole konkretnu radnju, bez mnogo zavlačenja. Nagradiću ovaj film ocenom više, jer je jedan od boljih drama koje sam pogledao.

9/10

Нема коментара:

Постави коментар