Странице

недеља, 17. април 2016.

Shark Lake (2015)

















Žanr: Triler / Horor
Režija: Jerry Dugan
Glumci: Dolph Lundgren / Sara Malakul Lane / Liliy Brooks O’Briant
Sličan Film: Shark Killer (2015)

Kao veliki ljubitel Shark Attack filmova (Između ostlog svih Animal Attack filmova), jedva sam dočekao neko novo ostvarenje iz tog podžanra, a nažalost zauzvrat sam dobio jedno veliko razočarenje i gubitak poverenja u ovakve filmove. Clint (Dolph Lundgren) je ljubitelj tropskih smrtonosnih živuljki te ih sve drži u svojoj maloj kućici gde živi sa dvogodišnjom ćerkicom. Kada lokalna policija to sazna, Clint biva uhićen i osuđen na 6 godina robije, a policajka Meredith usvaja njegovu ćerku Carly. Agonija za nas gledaoce kreće kada se otkrije da mirno jezero krase proždrljive zveri poznate kao ajkule koje smažu svakoga ko im kroči na teritoriju. Naravno, sve to može zaustaviti samo Clint, onaj koji ih je tu i ubacio. Tad kreće prava blamaža, a samo najjači će ovaj film odgledati do samog finiša.


Recenzija: Zaista ne znam da li ovaj film ima išta iole dobro ili barem nešto što će vas zabaviti, ako ništa drugo.Bojim se da nema. Kompletan zaplet je ljigav i glup (ali on je i najbolji deo filma ako tako mogu da kažem), no to je valjda normalno u slabijim filmovima, jer se fokus baca na središnji deo filma (akcija,horor,triler). Međutim, ovde je deo koji je trebao biti bar malo interesantan izuzetno dosadan i naporan za gledanje. Obojen amaterizmom i ni malo ne dočarava situaciju koja se deševa, već sve izgleda kao iscenirana gluma. Ovde se sve zna unapred, nema iznenađenja, nema užitka, nema napetosti koja krasi „ajkularske“ horor filmove, gde vi strepite nad ljudima koji su se našli u sred doma gladnih ljudoždera, ovde nema ništa što bi moglo ostaviti pozitivan utisak na vas.


Dolph Lundgren je klasičan kvazi glumac koji prloazi na kartu mišića i akcionih akrobacija. Ovde je ista stvar, on ne pokazuje ni trunku znanja o glumi, već samo svoje borilačko umeće. Ima jedna ekstremno glupa scena gde on pesnicama izrešeta tri puta veću ajkulu. Sledeća „bitna“ uloga pripada Meredith, abnormalno antipatičnoj policajki, koja izigrava neukrotivu ženu, tra la la...Sporedni glumci su vrlo loši, ne verujete im, smešni su i beskarakterni. Čak i sa ovako lošom glumačkom postavom (i lošim likovima) vi možete da se zabavite ukoliko je radnja zanimljiva, ovde to nije slučaj. Zbivanja na filmu ne drže vas ni malo „budnim“, već vas teraju da proveravate kad će da se završi ovo smeće od filma.



Ajkule su prepametne, pa neće da povrede glavne likove, već napadaju samo one sporedne, jer j**i ga, neko može da se rastuži ukoliko zveri rastrgnu Dolpha ili policajku, pa ugasi ovaj film pre kraja (što i treba da uradi). Konkretno ajkule su ovde animirane, al ajd', mogu proći bilo je i lošijih animacija (npr.Jurassic Shark). Ali napadi su katastrofa odrađeni, jer sve što vidimo je krv koji isplivava na vrh, a dole se praktično ništa ne dešava. Završetak vam može povrediti inteligenciju, jer je za klasu lošiji od epiloga neke epizode Štrumpfova. Ovaj film će mi ostati u sećanju kao jedan od najgorih Animal Attack horora koje sam gledao, jer nisam dobio ni 5 minuta zabave, a pritom sam se zgrozio na neke nestvarno loše scene.


Šta mi se dopalo:
-         Eto fotografija je dobra; može i gore od ovog filma


Šta mi se nije dopalo:
-         Režija, scenario i gluma
-         Priča
-         Napadi ajkula i ajkule
-         Dosadan i nezanimljiv film
-         Karakteri
-         Završetak
-         Katastrofalne scene za pamćenje


Zaključak: Ovaj film treba da zaobiđu u širokom luku obožavaoci filmova o životinjma, a pogotovo oni koji ne gledaju ovakve filmove. Pošto izbegavam da dajem 1/10 i 10/10, jer uvek može bolje, a i gore ovaj film će dobiti realnu dvojku, jer stvarno može dosta gore od ovoga.

2/10

Нема коментара:

Постави коментар